RSS

miercuri, 28 octombrie 2015

Cel mai bun studiu al frustrarii: barfa!


     "Sa nu mai spui la nimeni, dar...". Paradoxal asa incepe orice barfa siropoasa pe care sigur o va mai auzi jumatate din cartier pana maine seara. Am auzit fraza asta de cateva ori doar azi. Degeaba incerci sa ii explici barfitorului de profesie ca nu te intereseaza, ca viata personala a unei terte persoane nu este problema ta, vei auzi ce are de spus ca vrei sau ca nu vrei. Iti reclama atentia cu o insistenta de expert in mass media. Informatiile ce iti vor fi transmise sunt de o importanta vitala, asta e mesajul universal. Iti ratezi viata daca nu asculti.




     El considera ca iti face un serviciu. Ca astfel esti pus la curent cu ultimele noutati. Ar trebui sa ii fi recunoscator. Dar in esenta el incearca sa te manipuleze. Da, este un cuvant tare. Poate iti doreste increderea sau are ceva impotriva celui pe care il denigreaza. De cele mai multe ori nimicurile si minciunile pe care le povesteste il fac sa se simta mai bine, ajunge sa le creada si el. Viata lui i se pare mai buna, el este mai moral, mai destept, mai aproape de perfectiune. Niciodata nu o face insa gratuit. Nu o face pentru binele tau, pentru binele altcuiva, doar al lui personal. Nu face greseala sa iti inchipui ca nu vei ajunge si tu la un anumit punct in situatia celui barfit intovarasindu-te cu un om cu asemenea caracter.

      Cum porneste barfa? De la un fapt real ce este denaturat. Niste cuvinte scoase din context. Pareri personale ridicate la nivel de adevaruri incontestabile. Cert e ca barfitorul vrea sa il crezi. Ba mai mult, iti pretinde furia, mania, revolta. Daca reuseste sa produca un scandal e si mai fericit, va avea subiect de discutie pentru urmatoarele cateva luni. Nu iti imagina ca uita, genul acesta de oameni contabilizeaza orice pe perioada nedeterminata. Daca dai la o parte toata vorbaria, o sa realizezi ca ai in fata ta un om macinat de frustrari. E aproape trist, in loc sa se preocupe de viata lui se agita povestind viata altora.

      Refuza sa asculti barfe, sunt doar o mare pierdere de timp. Nu iti aduc nici un beneficiu, doar multe necazuri, intrigi, dureri de cap.

      Zi linistita iti doresc!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu