RSS

vineri, 1 iulie 2016

Prioritati


       Te surprinde si pe tine unde ai ajuns. Te-ai dezamagit, te doare, iti vine sa desenezi un x pe perete si sa dai cu capul in el. Te intrebi cand naiba, cum naiba ai ajuns tu in situatia asta ( tu, da, tu care erai complet diferit). Nu te poti gandi la altceva, parca niciodata nu a fost mai rau ca acum. Dar daca stai bine sa te gandesti...oare nu tu ai ALES sa ramai in cercul vicios autodistructiv? Oare nu tu ai ALES sa te multumesti cu putin?  Iti spui ca ai facut tot ce ai putut, tot ce ai crezut de cuviinta in situatia data, dar oare chiar asa a fost? Oare tu ai fost principala prioritate de pe lista ta?

       Nu cred, mai degraba cred ca te-ai neglijat. Ti-ai servit invitatii din viata cu ce ai avut mai bun si tu ai mancat resturile. Te mai miri ca acum te simti de parca ai sta pe fundul unei prapastii? Pe de alta parte tot te gandesti ca nu poti sa schimbi ceva, ca nu esti suficient de puternic acum, ca poate nu reusesti sau ca e pacat sa renunti acum dupa cat ai suferit. Stii ce e mai rau decat sa fii in iad? Sa fii in iad si maine si in fiecare zi!

       Daca tu singur nu te scuturi de gandurile negre ce te apasa, cine va veni sa te ajute? Nimeni nu se poate bate cu ele pentru tine, nimeni nu le poate tine la distanta, doar tu le poti invinge pe incet, pe rand si pe toate. Ai prieteni, ai familie, ai fiinte ce te iubesc in jurul tau, sunt convinsa de asta, dar in acelasi timp ei doar te pot incuraja de pe margine. Este lupta ta cu tine! Pune-ti intreaga vointa, antreneaza-o, foloseste-ti intreaga ambitie ca sa duci o viata asa cum iti doresti. Inchide ochii si imagineaza-ti cum ti-ai dori sa arate viata ta. Acum munceste ca ea sa arate asa cum ai vizualizat. Nu iti spune ca nu se poate, doar esti o fiinta rationala si rezonabila, ti-ai pus dorinte realizabile. Apropo, stiai ca vointa se dezvolta? E asemeni unui muschi, cu cat o folosesti mai mult cu atat mai puternica devine.

        Nu te mai comporta de parca ai fi cersetorul din viata ta. Nu te mai lasa la urma, nu iti spune ca alte lucruri sunt mai importante. Nu! Nimic nu este mai important decat tine in momentul asta! Esti centrul universului tau! Nu te mai lasa in voia sortii, a lui "cand se poate, daca se poate, cum se poate". Recapata controlul asupra vietii tale! In esenta, esti PRIORITATEA ZERO a vietii tale! Comportate-te in consecinta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu