RSS

luni, 19 octombrie 2015

Cum sa ignori criticile nedrepte


      Toata lumea a fost la un anumit punct ridiculizata, mintita, inselata sau tradata de un prieten drag. Dar sa nu ne lasam prada autocompatimirii inca, exista solutie, poti alege sa nu ne lasi tulburat de criticile celorlalti!

     Nu orice critica este un lucru rau. Unde ai fi acum daca nu ai fi primit si cateva critici constructive? Cum ai mai fi stiut unde si cum gresesti? Cum ai fi putut sa inveti si iti corectezi erorile? Fara criticile parintilor de exemplu? Dar mai sunt si celelalte critici, cele nedrepte, cele pe care le iei ca o insulta personala si te chinuie ore in sir dupa ce le-ai auzit.

     De ce critica oamenii? Dintr-o nevoie de a-si arata superioritatea, de a-si da importanta. Asta inseamna esti demn de atentie, ca esti pe cale de a realiza ceva sau ca ai deja ceva ce altii isi doresc. Cu cat esti mai bun, mai deosebit, mai influent sau cu cat ai mai multa lumina in tine cu atat vei fi mai criticat. In spatele oricarei critici sta asadar un compliment mascat. Chiar Schopenhauer spunea la un anumit punct "oamenii vulgari se desfata copios cu greselile si nebuniile oamenilor mari".

     Singurul mod de a evita orice critica este sa nu faci nimic si sa nu spui nimic. Sa te asezi asemeni unei statui pe un soclu si sa nu te misti. Nici macar atunci nu este 100% sigur, s-ar putea gasi cineva care sa iti critice aspectul. Poti incerca sa impaci pe toata lumea, dar cu cat te vei stradui mai mult cu atat mai multe nemultumiri vei starni intr-o reactie in lant.

     Cel mai simplu este sa nu te deranjeze nimic atata timp cat tu stii, in inima ta, ca ai dreptate! Fa ceea ce trebuie sa faci, traieste-ti viata dupa propriile tale reguli.Se vor gasi mereu oameni sa te critice, dar le poti raspunde razand.

Zi linistita iti doresc!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu