RSS

miercuri, 14 octombrie 2015

De ce stil de viata fericit?

     Cred ca este cel mai simplu mod de a explica o convingere: fericirea nu este o calatorie in care mergi alandala sperand sa gasesti din intamplare pe drum linistea, sanatatea, libertatea. Fericirea este un stil de viata pe care il construiesti zi de zi cultivand obiceiuri sanatoase ca gandirea pozitiva cand esti confruntat cu stresul, gestiunea potrivita a emotiilor si a timpului, alimentatie adecvata (minte sanatoasa in corp sanatos spune un dicton roman). Nu, nu trebuie sa faci mari eforturi, dar daca te simti obosit, fara chef de viata, trist, depresiv, atunci n-ar fi rau sa faci cateva mici schimbari care sa iti readuca zambetul pe buze.

     Ma plimb pe strazi si vad prea multi oameni apasati de griji, nervosi, agresivi, anxiosi. Facebookul este plin de postari deprimante, citate triste, regrete si articole despre fericiri uitate sau neimpliniri. A, da, mai sunt si promisiunile facute fostilor iubiti: voi fi mai fericit(a) fara tine, iar acela este maximul de optimism pe care eu l-am vazut. Cum? Nu se stie. Presupun ca inca multi nu si-au dat seama ca fericirea vine din interior, nu trebuie sa vina un iubit sa te faca sa te simti minunat si nici nu trebuie sa castigi la loto.
   

S-au scris destule articole pe tema asta: "fericirea in 5 pasi simpli", "scapa de stres in 7 zile", etc. Lasand la o parte superficialitatea lor, oamenii le citesc, se simt putin mai bine, isi promit ca de maine vor face ceva sa isi imbunatateasca viata. Perfect, atunci de maine vor incepe sa se elibereze de stresul cotidian. Maine vor incepe sa invete sa gandeasca pozitiv chiar si in mijlocul bombanelii generale. Maine. Azi vor fi tot abatuti. Cel mai rau este ca unii s-au obisnuit sa fie nefericiti.

     Acest blog este despre regasirea zambetului, despre frumusetea uitata a vietii, despre liniste sufleteasca, relaxare, despre bucuriile mici din care e compusa fericirea.

     Tu cum te simti astazi? Esti bine?
Te pup si te imbratisez. Sa ai o zi minunata!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu