RSS

marți, 27 octombrie 2015

Legea atractiei


      S-a facut si inca se face mare valva in jurul carticelei "The secret". In mod sigur si tu trebuie sa fi auzit despre legea atractiei. Cred in ea, dar doar pe jumatate. Restul sunt dubii pe care orice om si le rezerva cand un sistem de gandire vine cu o recompensa majora: tot ce iti doresti.

     Cartea este construita pe doua mari linii directoare. Pe de o parte ca nu poti avea o stare de bine, pace, liniste, fericire, daca gandurile tale zboara toate intr-o directie negativa. Destul de evident, nu? In acelasi timp foarte folositor. Iti poti schimba starea schimband natura gandurilor. Asta transmite un semnal catre Univers atragandu-i atentia ca esti pregatit sa ti se intample lucruri bune. Nu spune insa si cum sa reusesti asta, asa ca nu ne ramane decat sa scotocim prin cartile de psihologie si poate prin ceva filosofie budista pentru raspuns. Pe de alta parte, cartea afirma ca daca iti vrei ceva din tot sufletul, vizualizezi ce iti doresti, Universul conspira ca dorinta sa ti se indeplineasca. Aproape pot sa pun pariu ce dorinta ti-ai pus acum, nu? Sa castigi la loto. Ti-ai facut o nota mentala sa iei un bilet pentru extragerea de duminica. Eh, din pacate aici nu merge asa. Desi cartea doar aminteste, munca este o parte esentiala, inevitabila a intregului proces.  Atentie, iti poti atrage si diverse nenorociri tot anticipandu-le!


     Exista un citat din Joseph Addison care spunea ca "punctele esentiale pentru fericirea in viata e sa ai ceva de facut, ceva de iubit si ceva pentru care sa speri". Cam toate aceste puncte se pot aplica pe legea atractiei. Sa iti doresti ceva, sa visezi, sa iti inchipui ca deja posezi, sa muncesti si sa speri. Iubirea, sau macar diverse forme ale ei precum pasiunea, este liantul intre toate acestea.

     Proverbele romanesti, sursa inepuizabila de intelepciune, pot veni ca o demonstratie a faptului ca legea atractiei este adevarata: "ce dai, aia primesti", "cine sapa groape altuia, cade singur in ea", "cum pui asa aduni, si cum semeni, asa culegi", "de ce iti e frica, de aia nu scapi" si lista ar mai putea continua.

      Concluzia? Ai mare grija la ce te gandesti, viseaza si lupta pentru visele tale. Legea atractiei exista. Nu chiar cum e descrisa in carte care din motive comerciale pune accentul pe speranta, dar exista. 

      O zi minunata iti doresc!

      P.S. O mica ciudatenie am remarcat in aceasta lege a atractiei universale. In ceea ce priveste relatiile amoroase parca functioneaza reversul. Cand unul e foarte indragostit, celalalt nu. Cand primul s-a eliberat de sentimente, celalalt se indragosteste. E un contratimp perfect.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu