RSS

vineri, 18 martie 2016

Dilema cadourilor


       Cred ca am obosit eu de cate ori am auzit "Nu stiu ce sa ii iau lui X cadou. E ocazia Y. Ai ceva idei?". De cele mai multe ori, o situatie de genul se transforma intr-o cautare furibunda prin magazine, nesfarsite discutii cu prietenii, intrebari mai mult sau mai putin subtile si sfarsesc prin nemultumire. La un anumit punct nu inteleg de ce se tortureaza oamenii in halul asta cand a oferi un cadou ar trebui sa fie un moment de bucurie, in esenta oferi ceva unei fiinte dragi.

       Asa ca m-am decis ca sa fac in viteza o lista mica de reguli de urmat daca vrei sa simplifici problema cadourilor si sa scapi de stres.


  •  In primul rand, nu pierde din vedere faptul ca respectivul cadou este conceput sa reprezinte o bucurie pentru cel ce il primeste. 
  • Mereu ai grija ca din acel cadou sa se subinteleaga grija cu care l-ai ales. Orice ai oferi in dar trebuie sa iti poarte ceva din amprenta ta personala, sa fie putin din stilul tau si din stilul celuilalt. In felul acesta se creeaza o amintire, ceva va fi mereu asociat cu momentul in a fost primit. 
  • Nu intra intr-o sfera mult prea personala, chiar daca este vorba despre un partener de viata ma indoiesc ca se va bucura prea mult sa primeasca sosete (desi sunt atat de practice). 
  • Nu te ingrijora despre valoarea cadoului, mult mai importanta este semnificatia lui, gestul in sine.
  •  Ai incredere in intuitia ta, in bunul tau gust, in capacitatea ta de a alege ceva potrivit.
  • Orice lucru oferit cu afectiune va fi primit cu afectiune, este o regula universala.
      Iar daca esti cel ce primeste un cadou, tu trebuie sa deschizi imediat respectivul cadou si sa multumesti frumos. Daca se intampla ca sa nu fie tocmai pe gustul tau simuleaza entuziasmul si pentru nimic in lume nu lasa de inteles ca nu iti place.

      O zi plina de fericire iti doresc!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu