RSS

marți, 5 aprilie 2016

M-a parasit pentru...


       "M-a parasit pentru altul/alta" e fraza cheie pe care nu se poate sa nu o auzi daca intrebi pe cineva despre ultima relatie alaturi de "am iubit candva si ala/aia a fost un nemernic/a".

        Okey, sa presupunem ca esti in situatia asta. Ca intr-adevar esti, cum iti place sa spui, "parasit". Conteaza ca fostul partener are acum o noua relatie? Conteaza doar daca ii permiti sa conteze, daca transformi iubirea intr-o competitie de genul "fie ca cel cu cele mai multe calitati sa castige", iar asta mi se pare din punctul meu de vedere o perspectiva gresita. Mai degraba in iubire este vorba de alegeri, de potrivire asemeni unor piese de puzzle. Daca celalalt a ales ca este mai bine, hm, completat de o terta persoana, oare nu este usor de presupus ca nici tu nu ti-ai gasit jumatatea perfecta? Nu imi spune ca nu vei mai iubi din nou, poate ca nu se va intampla asta maine, peste o luna, dar mai ai in fata multi ani si multa iubire de oferit. E okey sa suferi acum, sa doara putin, dar la un anumit punct ti se vor inchide ranile. Iti mai amintesti cat ai suferit dupa prima iubire? Credeai atunci ca vei muri, ca nu vei mai putea niciodata respira liber, dar ai depasit momentul. Acum de ce ar fi diferit? Ai putina incredere in tine!

       De ce nu imi place cuvantul parasit? Suna cumva de parca ai fi o pereche de pantofi nefolositoare ce a fost abandonata pe nu stiu unde in speranta de a gasi un proprietar de mana a doua. Poate te simti asa, abandonat, pierdut, singur, poate iti vezi planurile spulberate, dar fa un efort si aminteste-ti ca esti esti infinit mai puternic decat crezi tu in momentul asta. Ai mai trecut prin greutati si ai iesit cu fruntea sus. Pe de alta parte, cand spui ca ai fost parasit te si victimizezi putin, dar si orgoliul tau te face sa te compari cu celalalt, sa gasesti justificari rationale. Poate unica justificare ce exista este ca nu va potriviti. Oare chiar totul s-a intamplat din senin? Nu ai avut nici un indiciu, nici un semn ca relatia nu este pe fagasul normal? Imposibil! Nu, nu te mai gandi la frumusetea inceputului, asa sunt toate inceputurile, frumoase si pline de fluturasi in stomac, uita-te la ce ati devenit impreuna, la cum au fost ultimele saptamani. Chiar au fost atat de incredibile?

       Nu cadea in capcana de a insista. Cere toate raspunsurile care iti vor aduce linistea cu calm si fara reprosuri (niciodata nu este putin lucru sa iti gasesti consolarea in demnitate), in esenta este dreptul tau. O despartire nu este niciodata fara motiv, chiar daca va impacati, problemele nu vor fi rezolvate din senin. Meriti mult mai mult decat un om caruia sa ii cersesti firimituri de iubire, meriti un om care sa nu stie cum sa iti ofere mai multa. Meriti omul care alege sa ramana cu tine indiferent de cat de multe ocazii ar avea sa te "paraseasca pentru altcineva". Meriti sa crezi in iubire, nimeni nu scapa de ea, asa ca de ce sa nu o traiesti ca pe un miracol cand te vei indragosti din nou? Plangi acum, descarca-te, elibereaza-te de trecut, iarta si uita, pentru ca tu esti cel mai puternic si iti vei regasi curand zambetul! Iti promit!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu